Nederlands
Overzicht
03-05-2017

Ze zagen de klimaatverandering van dichtbij.

Topmanagers van grote Nederlandse bedrijven zoals ING, NS, Gasunie, Schiphol en de Rotterdamse haven, hebben een bezoek gebracht aan de Noordpool. Ze hebben met eigen ogen kunnen zien dat het ijs steeds verder smelt en dat de gletsjers steeds kleiner worden. En dat maakt ze bezorgd.

Elk bedrijf denkt nu na hoe ze minder belastend kunnen zijn voor het milieu. Zo wil ING in de toekomst alleen nog maar leningen verstrekken aan gebouwen met energielabel A, B of C. De Gasunie wil zich gaan ontwikkelen naar een transportbedrijf voor energie. Naast het transporteren van gas, ook waterstof en CO2. 

Ook delen de topmanager de boodschap aan de overheid. Er moet nu een duurzaam beleid worden ingezet die koers houdt, een klimaatwet met langetermijndoelen.

Hisense zet zich ook in voor een schoner milieu en kan helpen de doelstellingen van de bedrijven te halen, zoals het verhogen van het energielabel van een pand en geen gas meer verbruiken. Nieuwsgierig hoeveel minder CO2 u kunt uitstoten met een warmtepomp van Hisense? We rekenen het graag voor u uit.