Twee Hisense-producten winnen de Red Dot Design Award 2022

Verslaggever| Kathy Gu

Twee producten van het merk Hisense van Hisensehitachi hebben onlangs de Red Dot Design Award 2022 (Duitsland) ontvangen – de Hi-Therma-serie (de nieuwe generatie R32 lucht/water-warmtepompen van Hisense) en de nieuwe generatie VRF-units (variabele koudemiddelstroom). Dit betekent dat uiterlijk en kwaliteit van de twee producten de meest prestigieuze Quality Assurance ter wereld hebben gekregen, waaronder de L/W-producten die begin dit jaar zijn gelanceerd.

De Red Dot Design Award is in 1955 gestart. Samen met de iF Award (Duitsland) en de IDEA Award (VS) worden ze als de drie belangrijkste design awards aangemerkt. Dit zijn de topprijzen voor productontwerp wereldwijd en wordt als kenmerk van internationale ontwikkeling en ontwerp erkend.

Goed voorbereid op uitbreiding in de Europese markt

De leiders van de 27 EU-landen hebben in 2020 een akkoord gesloten over een hogere reductie van uitstoot en besloten de broeikasgasemissies in de EU in 2030 met tenminste 55% te verlagen ten opzichte van 1990, om zo in 2050 klimaatneutraal te zijn. De meeste EU-landen hebben in de afgelopen twee jaar stimuleringsmaatregelen geïntroduceerd om de inwoners te begeleiden in de transitie van traditionele gasverwarming naar lucht/water-warmtepompen voor verwarming. De Europese markt voor de op lucht gebaseerde warmtepompen is explosief gegroeid.

Hisensehitachi heeft al meer dan tien jaar ervaring in de verwarmingstechnologie met warmtepompen. Om van de gelegenheid op de Europese markt gebruik te maken en een doorbraak in de internationale markt te realiseren, alsmede om aan de hogere eisen ten aanzien van milieubescherming en energiezuinigheid op de Europese markt te voldoen, heeft Hisensehitachi sinds 2019 de investeringen in R&D van L/W-producten met R32-koelmiddel opgeschroefd en heeft het in januari dit jaar de producten met het hoogste energielabel AAA+ gelanceerd.

Klanten winnen door innovatie

Als laatkomer op de markt voor L/W-warmtepompen, beschouwde het Product Planning Department en R&D-team van Hisensehitachi bij aanvang van nieuwe productontwikkeling het onderscheidende uiterlijk en functionele ontwerp van het product als een belangrijke doorbraak.

Ten aanzien van het uiterlijk bleef het UX-team van het Product Planning Department en het kantoor in Duitsland voortdurend vergelijken en analyseren. Na tientallen wijzigingen is het huidige ontwerp ontstaan. Het productontwerp legt de nadruk op een balans en eenheid in de leefomgeving en de twee soorten grijs zijn een bewijs van goede smaak. De integratie van uiterlijk en gebruikersinterface maakt gebruik van twee kleuren licht, blauw en rood. Vergeleken met de traditionele enkele kleur licht, wordt hiermee het emotionele ontwerp van producten geoptimaliseerd en geeft het aan de gebruikers de actuele stand aan. Ons ontwerp maakt hierbij van een aantal van Hisense’s unieke innovatieve functies gebruik. De series Combi (geïntegreerd type) en Split (split type) blijven gebruik maken van de nieuwe merkuitstraling van de centrale airconditioners van Hisense met een vierkant ontwerp buiten en rond binnen. Het combineert het uiterlijk van Duits precisie-ontwerp met het Chinese humanistische gedachtengoed en geeft de manier waarop mensen naar industriële producten kijken een nieuwe richting.

De Hisense Hi-Therma L/W-producten kunnen huishoudens van een efficiënte drie-in-een oplossing (verwarming, koeling en warmtapwater) voorzien en kan ook gemakkelijk zonne-energie en andere groene energiebronnen integreren om de verwachte energiebesparing en emissiereducties te realiseren. Ook kan het geïntegreerde intelligente regelsysteem de temperatuur onafhankelijk voor zeven ruimten regelen, zodat de gebruikers van een persoonlijke comfortervaring kunnen genieten. Daarnaast kan Hisense door de intelligente functie voor hulp op afstand door middel van IoT-technologie, de klanten een perfecte tijdige en doelgerichte after-sales service bieden die volledig aan de wensen van de klant voldoet.


Als wereldwijd merk is Hisense altijd bezig met technologische innovatie en klantenervaringen en verbetert vervolgens zijn producten door voortdurende R&D. De toekenning van de Red Dot Award is een erkenning voor zowel het productontwerp van Hisense als de visie van Hisensehitachi op productontwikkeling.

 

Met hun toonaangevende functies, hoogwaardig ontwerp, comfortabele ervaringen en milieuvriendelijke concept hebben de Hisense R32 L/W-producten sinds de lancering meer dan twee maanden geleden, vele orders uit meerdere Europese landen zoals Italië, Spanje, Portugal en Polen ontvangen en ze zijn zeer populair bij de klanten. Hisensehitachi gelooft sterk dat met de verdere verbetering van het productgamma en de voortdurende uitbreiding van de marktkanalen, de Hisense L/W-producten zeker veel terrein zullen winnen in de internationale markt.

 

Een voelbaar goed klimaat

Hisense wordt steeds meer door de in de Benelux gevestigde installateurs ontdekt. Naast het feit dat het kwalitatief hoogwaardige systemen zijn, zijn deze voor de eindgebruiker ook voor vele doeleinden inzetbaar. Het uitgebreide programma van onze systemen dekt het totale gamma op zowel directe expansie-, ventilatie en koudwatersystemen. De door Hisense ontwikkelde regelsystemen sluiten naadloos aan bij elk te leveren systeem.

Kom in contact