De 6 voordelen van een inverter

door Bas de Bruin (Manager Techniek)

b.debruin@hs-cs.nl

LinkedIn

Een inverter voor alle Hisense klimaatsystemen

Alle airconditioners en VRF systemen van Hisense hebben een ingebouwde inverter. Of nog specifieker; een inverter gestuurde compressor. Dankzij deze inverter is het toerental van de compressor variabel. Afhankelijk van de vraag aan vermogen, zal de compressor traploos harder of zachter draaien. Klimaatsystemen zonder een inverter staan dus aan of uit. De voordelen van een Hisense airconditioning met inverter zijn eindeloos.

Werking inverter

De vraag aan vermogen is afhankelijk van de ingestelde temperatuur binnen, maar ook de condities zoals de binnen- en buitentemperatuur. Wanneer het zowel binnen als buiten erg koud is en het klimaatsysteem is ingesteld op verwarmen, zal de compressor harder werken totdat de gewenste temperatuur bereikt is. Vervolgens regelt de inverter dat de compressor minder hard hoeft te draaien en dat de temperatuur constant blijft. Bij koelen werkt dit net zo.

Voordelen van een inverter

#1 Stiller

De installatie is stiller zowel binnen als buiten, doordat het toerental constanter is. De compressor van de warmtepomp werkt met een minimale snelheid om de gewenste temperatuur te verzekeren. Dit betekent dat de compressor en ventilator minder geluid maken.

#2 Energiezuiniger

De inverter technologie biedt krachtige en snelle koeling en verwarming met een laag elektriciteitsverbruik. Doordat de compressor minder hard hoeft te draaien.  

#3 Rendement is hoger

Nadat de gewenste temperatuur bereikt is, verandert de inverter warmtepomp naar een spaarstand. Zodra de unit in deellast draait zijn de warmte-oppervlakten overmaats. Daardoor bespaart de inverter op het energieverbruik in vergelijking tot een non-inverter warmtepomp.

En er is meer.....

#4 Constante temperatuur

Een constante temperatuur is een aangename temperatuur. De inverter werkt bij het opstarten op maximumcapaciteit. Zodra de gewenste temperatuur is bereikt, past deze zichzelf aan. Dit betekent minder temperatuurschommelingen en meer comfort in no-time.

#5 Lange levensduur compressor

Door inefficiënt en frequent aan- en uitschakelen van de compressor te vermijden, wordt de levensduur van de compressor verlengd.

#6 Brede temperatuurprestatie

Ook bij extreme buitentemperaturen werkt het buitendeel optimaal.

Dus geniet van de stilte, een gunstige rendement en de lange levensduur!

Hisense Showroom Buitenunits

Een voelbaar goed klimaat

Hisense wordt steeds meer door de in de Benelux gevestigde installateurs ontdekt. Naast het feit dat het kwalitatief hoogwaardige systemen zijn, zijn deze voor de eindgebruiker ook voor vele doeleinden inzetbaar. Het uitgebreide programma van onze systemen dekt het totale gamma op zowel directe expansie-, ventilatie en koudwatersystemen. De door Hisense ontwikkelde regelsystemen sluiten naadloos aan bij elk te leveren systeem.

Kom in contact