Nederlands
Overzicht
02-10-2017

Proud sponsor Hisense feliciteert Max Verstappen met het behalen van de eerste plaats!

Een dag na zijn 20ste verjaardag, had Max zich geen mooier verjaardagscadeau kunnen wensen. Hij werd voor de tweede keer in zijn carrière eerste in een Formule 1 race.

De weg er naar toe was niet makkelijk. In een korte tijd heeft Max veel tegenslagen moeten verwerken. Red Bull F1 baas Helmut Marko: ‘Max heeft een harde versie van karaktervorming gehad. De tegenslagen hebben hem in positieve zin gevormd, kijk maar naar zijn lichaamshouding. Hij staat positiever en volwassener in het leven. Deze zege was veel mooier dan die in Spanje. Nu heeft Max de superieure Mercedessen verslagen op het asfalt, in Spanje vielen ze uit. Max heeft bewezen dat het een echte topper is!’. Het doel dat Helmut heeft met Max, is dat het de jongste F1 kampioen ooit wordt! Om dat te bereiken, hebben ze tot 2021 de tijd.

Ook Jos Verstappen, de vader van Max en oud Formule 1 coureur, had mooie en relativerende woorden voor Max: ‘Ach, in moeilijke tijden leer je ook’. Jos zei al die tijd dat Max positief moest blijven. Op het podium zocht Max naar oogcontact met z’n vader, waarmee het leek of hij zijn vader wou bedanken voor de wijze raad.

Hisense is team supplier van het RedBull racing team:

Interview Max Verstappen na zege in Maleisië: