Toon alle projecten

Universitair Ziekenhuis Leuven

Aangenaam binnenklimaat

Iedere behandelkamer, operatiezaal en wachtkamer behoort een fijn binnenklimaat te hebben. En dat is een behoorlijke uitdaging. Het is letterlijk van levensbelang dat alle installaties ten alle tijden op volle toeren blijven presteren.

Het Universitair Ziekenhuis Leuven, of kortweg UZ Leuven, is een academisch ziekenhuis in Leuven verbonden aan de Katholieke Universiteit van diezelfde stad in België. Doordat UZ Leuven in de wijk Gasthuisberg ligt, wordt het ziekenhuis ook vaak Gasthuisberg genoemd. UZ Leuven is het grootste universitaire ziekenhuis van België en wordt nog altijd uitgebreid. Zo is er ook nieuwbouw gepleegd op de UZL campus Pellenberg in de vorm de therapietoren.

Uitdagend project

In de reeds bestaande gebouwen kunnen na de nieuwbouw de ramen niet meer open. Wat als gevolg heeft dat de temperatuur aardig kan oplopen. Om dat te compenseren is er voor die bestaande gebouwen gekozen voor een VRF Aircosysteem van Hisense. Met één buitendeel, worden diversen ruimten gekoeld. Er is gekozen voor wandunits, die hoog onder het plafond zijn geplaatst. De bediening kan per ruimte via een afstandsbediening die aan de muur is bevestigd.

Aangenaam binnenklimaat

Het is belangrijk dat de patiënt zich wel snel beter voelt, dat de chirurg zijn werk kan doen en dat de familie in alle rust kan neerploffen in de wachtkamers. Dit alles wordt sneller gerealiseerd wanneer de ruimtes een aangenaam binnenklimaat hebben.

Positieve feedback

Het leukste om te vermelden, is dat de reacties van de medewerkers van het UZ Leuven over de VRF van Hisense, positief zijn.

Project specificaties
Locatie
Leuven
Toepassing
Utiliteit

Stel een vraag over dit project

Een voelbaar goed klimaat

Hisense wordt steeds meer door de in de Benelux gevestigde installateurs ontdekt. Naast het feit dat het kwalitatief hoogwaardige systemen zijn, zijn deze voor de eindgebruiker ook voor vele doeleinden inzetbaar. Het uitgebreide programma van onze systemen dekt het totale gamma op zowel directe expansie-, ventilatie en koudwatersystemen. De door Hisense ontwikkelde regelsystemen sluiten naadloos aan bij elk te leveren systeem.

Kom in contact