Koelbehoefte; hebben we dat wel nodig zo een airco in ons leven?

door Carl de Brabander (Sales Engineer)

c.debrabander@hs-cs.nl

LinkedIn

We rollen van de ene hittegolf in de andere. De hoogste temperatuur van 40,7 graden is afgelopen jaar gemeten in Gilze-Rijen en dat vraagt om maatregelen. Is een van die maatregelen een airco?

Klimaatverandering

We krijgen te maken met een extremer klimaat. In de Benelux zijn de afgelopen zomer een aantal record temperaturen gemeten. Je hoort het vaak voorbij komen op de radio dat er weer een hitterecord is bereikt. Dat is tegenwoordig geen uitzondering meer. Eerder een zeer regelmatig terugkerend concept. We rollen van de ene hittegolf in de andere en tijdens zulke enorme hittegolven is heel de Benelux massaal opzoek naar verkoeling. Je kunt wel stellen dat de klimaatverandering een hogere koelvraag tot gevolg heeft.

Isolatie

Daarnaast hebben we te maken met een grotere aandacht voor de isolatie van de schil en worden gebouwen steeds meer luchtdicht gemaakt. Dat is belangrijk om warmte binnen te houden, maar tegelijkertijd creëer je hiermee ook een grotere koelbehoefte.”

Koelbehoefte afhankelijk van de locatie

Verschillende locaties vragen om verschillende koeloplossingen:

Woning

Je kent het gevoel vast wel? Wanneer het al meerdere dagen achter elkaar benauwd warm is en je kunt nergens meer verkoeling vinden. Een broeierige slaapkamer is niet bevorderlijk voor een goede nachtrust.

Hotel

Iedereen houdt van een andere temperatuur in zijn hotelkamer tijdens een nachtje weg. Je hebt mensen die het hele jaar door met pyjama het bed in stappen en die de airco graag op standje vrieskist zetten. Aan de andere kant heb je ook mensen die genieten van een warme zomerse dag en hiervan willen blijven profiteren als ze eenmaal binnen op hun kamer zijn. Binnen ons productaanbod van Hisense kunnen wij gehele hotels bevoorraden met de juiste klimaatapparatuur, zodat iedere gast kan genieten van zijn verblijf in gewenste temperatuur.

Koelbehoefte per locatie

Retail

In de detailhandel is het noodzakelijk dat de consument zich goed op zijn gemak voelt in de desbetreffende winkel. Een goede klimaatregeling zorgt ervoor dat de consument de maximale tijd neemt om op zijn gemak zijn welverdiende loon een nieuwe eigenaar toe te kennen.

Utiliteit

De producten van Hisense zorgen voor comfort binnen verschillende utiliteitsgebouwen. Van een goedverzorgd verzorgingstehuis tot een fijn werkend bedrijfskantoor, een goed geventileerd ziekenhuis of aangenaam verwarmde school. Wij draaien onze handen niet om voor een oplossing!

Industrie

Een gecombineerd pand met verschillende werkzaamheden vraagt om verschillende koelbehoeftes. Op kantoor wil je een ander soort klimaat dan wanneer je achter machines aan het werk bent. Een te koude omgeving is niet comfortabel maar een te warme werkplek is weer slecht voor de productiviteit. Koelen, ventileren en verwarmen op verschillende niveaus is voor Hisense geen probleem.

Airco is bijna noodzakelijk

We staan er niet altijd bij stil, maar het klimaat is van grote invloed op ons welzijn. Het juiste klimaat bepaalt of we ons goed voelen en of we optimaal kunnen functioneren. Door gebrek aan ventilatie, de aanwezigheid van mensen en steeds meer elektronische apparatuur wordt de comfortgrens snel overschreden. Vandaag de dag is het echter mogelijk om het binnenklimaat beter te beheersen dan ooit. Klimaatbeheersing lijkt niet langer een fijn extraatje maar eerder noodzakelijkheid.

En wie wil dat nou niet? Een heerlijke koele kamer op een warme zomerse dag?

Een voelbaar goed klimaat

Hisense wordt steeds meer door de in de Benelux gevestigde installateurs ontdekt. Naast het feit dat het kwalitatief hoogwaardige systemen zijn, zijn deze voor de eindgebruiker ook voor vele doeleinden inzetbaar. Het uitgebreide programma van onze systemen dekt het totale gamma op zowel directe expansie-, ventilatie en koudwatersystemen. De door Hisense ontwikkelde regelsystemen sluiten naadloos aan bij elk te leveren systeem.

Kom in contact