Nederlands
Overzicht
08-05-2016

Max Verstappen zal vanaf de komende Grand Prix in Spanje voor Red Bull Racing rijden.

 

Hij vervangt Daniil Kvyat, die het stoeltje van de 18-jarige Nederlander overneemt bij satellietteam Toro Rosso. Verstappen krijgt bij Red Bull de beschikking over een betere auto en wordt teammaat van de Australiër Daniel Ricciardo.

De verwachting was dat Verstappen, die vorig jaar in de Formule 1 debuteerde als jongste coureur ooit, op langere termijn pas de overstap van Toro Rosso naar Red Bull zou maken.

Wegens de goede prestaties van de Nederlander en een recent minder optreden van Kvyat heeft de Oostenrijkse renstal echter besloten de jonge Limburger nu al door te schuiven.

"Deze volgende stap in mijn nog prille Formule 1-carrière is een waanzinnige kans en ik ben Red Bull Racing en Dr. Helmut Marko dan ook zeer dankbaar voor het in mij gestelde vertrouwen", reageert Verstappen op zijn eigen website op het nieuws.

"Het betekent voor mij een nieuwe uitdaging, waarbij ik snel veel kan opsteken in de omgeving van het topteam Red Bull Racing. Daarnaast kijk ik er enorm naar uit om samen te werken met en te leren van een ervaren en bewezen teamgenoot zoals Daniel Ricciardo is."