Nederlands
Overzicht
21-09-2017

Welke soorten binnendelen van Hisense zijn er en wat zijn de verschillen?

Een airconditioning of een VRF klimaatsysteem bestaat uit een buitendeel en één of meerdere binnendelen. Het buitendeel wekt warmte of koeling op en transporteert dit naar de binnendelen om via de afgiftesystemen de ruimte van de juiste temperatuur te voorzien. Dit afgiftesysteem wordt ook wel het binnendeel genoemd en blaast dus warme of koude lucht uit.

Er zijn verschillende soorten afgiftesystemen. Hieronder leggen we uit wat de verschillen zijn:

Cassette unit

Een cassette unit is een afgiftesysteem dat is ingebouwd in een systeemplafond. Deze oplossing zie je vaak in kantoorgebouwen. Het leidingwerk en kabels van alles dat een kantoorruimte nodig heeft, loopt vlak onder het plafond. Denk hierbij aan stroomkabels, internetkabels, luchtkanalen en de verwarmings- en koelingsleidingen. Deze leidingen lopen vanaf het buitendeel naar de verschillende ruimten. Afhankelijk van de grootte van deze ruimten wordt er een of meerdere cassette units aan het plafond opgehangen. Wanneer alles is aangesloten wordt het systeemplafond geplaatst of dichtgemaakt. Hiermee ontstaat een verlaagd en mooi strak afgewerkt plafond.

Cassette unit

Kanaalunit

Maar soms mag het nog luxer dan een systeemplafond. Dat je alleen een rooster ziet waar de geconditioneerde lucht door heen blaast. In dat geval is een kanaalunit geschikt. Dit systeem wordt weggewerkt en via ‘kanalen’ wordt de verwarmde of gekoelde lucht verspreid. Bij het bouwen van een gebouw moet er rekening worden gehouden met deze kanalen, achteraf inbouwen is lastiger. Ook moet er rekening gehouden worden met de bereikbaarheid voor het onderhoud. Optisch is een kanaalunit het mooiste.

Kanaalunit Hisense Airconditioning

Wandunit

Een wandunit is relatief makkelijk te plaatsen en hangt zoals de naam al doet vermoeden aan de wand. Dit kan zowel hoog vlak onder het plafond zijn maar ook laag zoals een radiator. Deze vormen van afgiftesystemen worden vaak thuis, in kantoren of winkels toegepast. Redenen om voor een wandunit te kiezen zijn relatief lage installatiekosten, er is geen grote verbouwing nodig en eenvoudig te onderhouden.

Wandunit

Plafondunit

Een plafondunit hangt onder het plafond. Dus niet in het plafond zoals een cassette unit of er vlak onder aan de wand zoals een wandunit. Het grote voordeel van een plafondunit is de ‘lange worp’, de geconditioneerde lucht wordt in één richting over een grote afstand vervoert. Een plafondunit wordt daarom vaak toegepast in langwerpige ruimten. Een ander voordeel is dat deze unit niet ingebouwd hoeft te worden. De plafondunit van Hisense kan ook worden gebruikt als wandunit die de gegonditioneerde lucht naar boven blaast. 

Plafondunit Hisense Airconditioning

Klimaatzones

Men spreekt van klimaatzones wanneer er in één ruimte, verschillende klimaatbehoeften zijn. Denk hierbij aan een kledingwinkel, waarbij het bij de pashokjes warmer moet zijn dan in de rest van de winkel. Dit is te realiseren met meerdere afgiftesystemen van Hisense in één ruimte.

Wilt u weten welke oplossing het best voor u geschikt is? Neem dan contact met ons op via info@hs-cs.nl of +31(0)88-4355450

Hisense binnendelen